Wednesday, April 13, 2016

Delirium

   Delirium handlar om Lena. Hon kommer snart att fylla 18, och då kommer hon att genomgå den efterlängtade behandlingen. Ett tiotal år sedan kom man fram till att kärleken var en sjukdom, och man började behandla USA's medborgare för att bota dem från sjukdomen. I Lenas värld kontrolleras allt av stränga regler, fastställda av regeringen; utegångsförbud, censur, och framför allt: absolut ingen kontakt mellan de båda könen innan behandlingen genomförts. De som ställer sig mot regeringen, vägrar genomgå behandling eller uppför sig underligt straffas. Lena skulle aldrig drömma om att byta mot reglerna, hon känner sig lycklig i sin regelrätta värld.
   Så träffar Lena Alex. Alex är en botad, annars skulle hon aldrig kunna umgås med honom. Men så småningom inser Lena att regler och censur kanske inte är så bra, att hon inte längre vill ta emot behandlingen, och att Alex är något helt annat än vad han först påstod sig vara.
   Delirium är en färgsprakande bok med många sorgsna och lyckliga stunder, fantastiska karaktärer, och ett fantastiskt budskap: kärleken är det viktigaste av allt.
   Det är inte hat och rädsla som är det värsta. Det värsta är likgiltighet.

No comments:

Post a Comment