Monday, May 30, 2016

Att träffa sin pojkvän första gången

När jag reste till Stockholm träffade jag Konrad första gången. För er som inte vet det, lärde vi känna varandra via nätet och pratade i ett antal månader innan vi bestämde oss för att träffas när jag reste till Stockholm, något som var otroligt spännande. Vi visste båda att vi tyckte om varandra som mer än bara vänner, men vi undvek att använda termer som "pojkvän" och "flickvän" innan vi träffades.
Jag var förstås otroligt nervös (vem skulle inte vara nervös när man ska träffa någon första gången?), och vi hade kommit överens om att han skulle möta mig på tågstationen. Mina vänner har varit otroligt stöttande och glada för min skull, uppmuntrat mig och peppat mig inför att åka till Stockholm och träffa honom.
Jag vet att man hör många skräckexempel om att träffa folk via nätet, men för mig gick det bra. Så om ni lärt känna någon via nätet, ni har känt varandra länge, vill träffa varandra och möjligheten finns, så tycker jag definitivt att ni ska göra det. Om jag inte hade tagit chansen och träffat Konrad, vet jag att jag hade ångrat mig efteråt.
Ett förhållande på distans är säkert svårt, och jag är medveten om att det kommer kräva ansträngningar av oss båda för att få det att fungera. Men jag är också övertygad om att den tid jag spenderar med att vara hans flickvän kommer vara någonting helt nytt och otroligt spännande.

Sunday, May 29, 2016

Stockholm, May 2016

A vlog about my journey to Sweden (Stockholm & Umeå). I'm so grateful for this trip, and all the memories I made and the experiences I had. My meeting regarding the book went extrremely well, I'm very pleased. I got to talk about my ideas for my work, and discuss my favorite kind of books to read.
Also, I finally got to meet Konrad, which was absolutely increadible! We're now officially dating, which is so great, and almost unbelievable to me <3

Thursday, May 26, 2016

Jag har överlevt

26-05-2016 11:52
Vi har nått den svenska sidan av havet. Vågorna har blivit större sedan vi lämnade Vasa, vågtopparna är fyllda av vitt skum.
Har inte läst så mycket som jag trodde jag skulle. Havets vågor är förvånansvärt hypnotiserande, jag har spenderat en stor del av resan med att bara stirra på dem.

26-05-2016 12:30
När jag steg på båten, träffade jag en härlig, finsk kvinna i övre medelåldern. Det visade sig att vi åker till samma plats, med samma tåg, samma tid, men i olika vagnar.
Jag ser fram emot att få stiga av båten snart, det finns inte mycket att göra här.
Jag har stirrat på vågorna en halvtimme nu, de guppande rörelserna är förvånansvärt lugnande. Jag tror jag gillar havet, det hade varit roligt att få bo vid det vid något tillfälle. Jag undrar hur det känns att se ut genom fönstret och se det stora guppande lugnet på morgonen.

26-05-2016 12:36
Jag försöker ladda mobilen via datorn, eftersom eluttagen på den här båten är lika omöjliga att hitta som Ungdomens Källa. Det går sådär, men ingen av dom har dött än, vilket definitivt är ett plus. Båten påstås ha wifi, men det verkade inte fungera som det ska (jag kan varken ta emot meddelanden på Whatsapp, skicka Snapchats, lyssna på musik från Spotify eller scrolla igenom instagram.)


26-05-2016 11:54 Lokal tid (12:54 hemma)
Bara lite över en halvtimme kvar. Just nu flyter det förbi små, små öar på utsidan. Vågorna har lugnat ner sig.
Jag är inte helt säker, men jag tror att jag ser land, och inte bara öar. Landmassan verkar för konsekvent för att bara bestå av öar, så jag tror att det är kustlinjen.
Mitt ena ben har domnat.
Jag längtar tills vi kommer till hamnen.

26-05-2016 12:04 Lokal tid (13:04 hemma)
Den här båten har otroligt smutsiga fönster. Det är nästan omöjligt att ta bilder från dem.
Jag hoppas de har ordentliga eluttag på tåget, annars kommer både mobilen och datorn att dö innan jag ens har lämnat Umeå.
Vi är så nära kustlinjen att riktig bebyggelse är tydlig, om jag ville, hade jag kunnat räkna husen.

26-05-2016 14:14 Lokal tid (15:14 hemma)
Min dator fånar sig och allt det jag jobbat med den senaste timmen försvann. Väldigt roligt, sådant är alltid underbart. För närvarande är det exakt en timme tills tåget går.
Jag har, sedan ett tag tillbaka, lokaliserat tågstationen. Jag har lyckats äta båda mina bananer, och ena salladen.
Jag hoppas  att tåget har wifi som faktiskt fungerar till skillnad från den wifi båten hade! Jag lyckades lyssna på musik en timme, och sedan slutade det fungera helt och hållet.
På tal om min mobil; om min plats inte har ett eluttag, kommer jag bli galen. Enligt ikonen på min dator har jag 1 timme och 45 minuter användningstid kvar (om jag bara använder mitt skrivprogram), och min mobil laddas just nu från datorn, som en nödlösning eftersom båten inte hade eluttag jag kunde hitta, och det inte verkar finnas ett jävla eluttag på hela stationen heller. Hellre att datorn dör än att mobilen gör det.
Det står ett konstverk här utanför som är väldigt vackert. Jag har inte hunnit ta bild av det än, men jag ska göra det så fort jag kan (antagligen först när jag är här på lördag).

26-05-2016 14:29 Lokal tid (15:29 hemma)

Det lönar sig att få sina dokument raderade. Jag lyckades nyss slösa bort en hel kvart med att skriva ner saker jag tekniskt sett redan har skrivit. De följande minuterna spenderas med att skriva ner exakt vad jag har med mig, så att jag inte glömmer någonting på hotellet.

26-05-2016 15:32 Lokal tid (16:32 hemma)
Jag har hittat rätt tåg, och är nu på väg mot Stockholm. Jag hoppas på att kunna spendera tiden på tåget utan att bli helt galen, men hittills verkar tågresor fruktansvärt tråkiga. Mitt wifi fungerar i alla fall, så jag lär inte avlida helt, och jag har ett fungerande eluttag. Hittills har jag överlevt på resan mot Stockholm.

Tuesday, May 24, 2016

Packat & Klart

Äntligen, säger jag bara! Allt är packat och klart, för på torsdag åker jag till Stockholm! Jag kommer åka ner till Vasa imorgon för mitt sista urvalsprov, biologin, och sova hos släktingar där. På morgonen åker jag till hamnen för att ta båten över till Umeå, och därifrån tar jag tåget ner till Stockholm! Oturligt nog, har jag blivit förkyld precis innan resan, men jag är redan på bättringsvägen och är övertygad om att resan kommer att gå hur bra som helst ändå.
Jag tycker det ska bli så spännande att få gå på mötet, och är verkligen supertaggad inför resan! Längtar efter att få vara i Stockholm, det är en helt och hållet ny plats för mig. Sen tycker jag förstås att det ska bli otroligt spännande att få träffa hela författargänget, och att få träffa Konrad. Jag hoppas verkligen förkylningen hinner gå över, jag orkar verkligen inte vara sjuk just nu, när det händer så mycket på en och samma gång.
Självklart är jag nervös också, jag har ju aldrig rest helt ensam förut. Men trots det, väljer jag att tro att resan kommer att gå bra. Jag orkar inte tvivla och vara orolig, jag behöver min energi till annat! Jag ser fram emot att kunna dela min resa med er! <3 Jag ska försöka hålla bloggen så gott uppdaterad som det går under de kommande dagarna, men vet inte hur mycket bloggande jag kan lova. Om inte annat, lär ni få se en massa härliga bilder när jag väl kommer hem ;)
Kramar från Österbotten! <3

Monday, May 23, 2016

Blev jag student?

Jo, det blev jag! Vi fick de officiella resultaten idag, och jag blev student, med väldigt bra resultat dessutom. Fick höjt ett vitsord i biologi, blev så otroligt glad över det! Ska bli otroligt spännande att få min vita mössa tillsammans med de flesta av mina klasskamrater! <3 Grattis till alla er studenter, och tack till alla mina vänner och släktingar som redan gratulerat! <3

Sunday, May 22, 2016

Vårbilder 22 Maj






   Äntligen har våren kommit! Det är så underbart med varma, soliga dagar och jag älskar att gå omkring och ta bilder på de nya blommorna som har dykt upp de senaste dagarna. Jag älskar verkligen våren, det är så underbart när allt vaknar till liv igen efter att ha varit borta hela vintern. Förhoppningsvis kommer jag att få se väldigt många underbara blommor under den kommande sommaren...
   Jag ska också försöka få lite andra typer av bilder uppladdade på bloggen, jag antar att ni börjar bli ganska trötta på blommorna så småningom.

21.05.2016

This was made yesterday/today (since I started drawing it at like 23:30, and finished after midnight). I really like how it turned out, because I've never really tried to draw fur before. I think it became pretty good for a first try. Also, I like the texture of the horns on his cheeks.
As you've probably already guessed, this is another OC of mine, a mix between cow and man. I've been planning to draw him for a long time, and if you're wondering: no, he does not have a name yet. Suggestions are welcome though! You know how much I likereading the comments you leave and the feedback you guys give me <3

Also, I really need a better method of uploading my drawings to the blog, because the quality is really crappy.

Wednesday, May 18, 2016

Bokat!

Nu har  jag (med pappas hjälp) bokat resorna till och från Stockholm. Jag känner mig verkligen taggad inför att åka, och jag ser fram emot själva resan enormt mycket. I många fall har jag gillat själva resan mer än destinationen, och jag tror att det kommer att vara härligt att åka båt och tåg. Jag älskar att åka tåg, de få gånger jag har gjort det har det varit underbart. Jag älskar att få vara ifred samtidigt som omvärlden susar förbi utanför, och jag älskar att få vara för mig själv rent allmänt.
Det känns skönt att jag har fått biljetterna bokade, det har verkligen varit en enorm stressfaktor. Jag ser fram emot resan otroligt mycket, jag kan knappt vänta på att få komma iväg. Jag ser fram emot mötet, det ska bli spännande att få vara med på ett sådant.
Det ska också bli härligt att få bo på hotell i Stockholm, och jag ser fram emot den upplevelsen. Det ska bli så spännande att få träffa min speciella lilla person, jag är så nyfiken på vad som kommer hända. Jag ska också se till att ta så många promenader i Gamla stan som jag bara hinner med, utforska så mycket jag kan och ta så mycket bilder jag bara hinner. Jag ska också försöka hinna vlogga, och förhoppningsvis också blogga någon gång under resan, bara jag lyckas hitta tid till det. Jag vill ju inte lämna er utan någon uppdatering under de dygnen jag kommer att vara borta.

Tuesday, May 17, 2016

New drawing, my blog and Youtube!

This is one of the more simple drawings I made in the past two weeks, and it's also the only one. I've been slacking on drawing lately, so I decided to do something very simple. This is also one of my many OCs, aka Original Characters, because you know how much I like drawing my own creations.
The only things I really like about this drawing is the small tattoo between his collarbones, and the way his scalp turned out. I like the pattern, the texture not so much.
I hope I'll remember to draw him again, because I really feel like I could do better than this.

On another note, I had a very intense day yesterday, and I'm so tired you would honestly be able to belive I'm a zombie at this point. I'm probably going to sleep for the rest of the day before I start studying biology tomorrow.
Also, for those of you who have asked: yes, there will be a new video on my channel soon. I just need some time to relax and find new ideas, as you probably know, this half of May will be increadibly stressfull for me, because it involves a lot of planning, tests and travelling for me. I hope I'll be able to blog and vlog a little bit more than I've been doing so far, because yes, I've been very stressed and my blog and my channel had to suffer because of that. I'll try to become better at updating, hopefully daily!
Hugs from Ostrobothnia!

Monday, May 16, 2016

Mina första urvalsprov!

   Jag hade mina första urvalsprov idag, svenska och engelska. Jag åkte ner till Vasa på egen hand, och lyckades till och med hitta till rätt sal i Academill i tid! Jag känner mig så stolt, med tanke på att jag har ett ganska dåligt lokalsinne är det en väldigt stor prestation att hitta rätt på första försöket och dessutom kunna parkera på rätt gata!
   Proven gick också helt okei, även om jag tyckte frågorna till engelskan var väldigt konstiga. Dessutom så var provet väldigt mycket kortare än svenskan, vilket gjorde mig lite förvirrad. Jag skrev sju sidor text på svenskan, och sammanlagt ungefär två på engelskan, vilket känns lite udda eftersom de borde vara på samma nivå. Men jag känner mig lättad över att det är över, och dessutom tror jag att resultaten var i värsta fall acceptabla.
   Det var väldigt intressant att få köra ända till Vasa på egen hand, tror det är den längsta sträckan jag har kört på en dag. Jag känner mig lite trött, att köra bil kräver otroligt mycket fokus, så det kommer nog att åstadkomma någonting konstruktivt efter två urvalsprov och närmare tre timmar i bilen.
   Mitt nästa urvalsprov kommer vara om en vecka, på onsdag. Då får jag köra ner till Vasa igen, men den gången kommer det vara biologi jag ska skriva. Vi får hoppas på att resultaten kommer att vara lika bra som dagens resultat verkar ha blivit.
   Jag kommer antagligen att ta det lugnt resten av dagen, tycker faktiskt att jag förtjänar att ta det lite lugnt under kvällen.
   Jag ska antagligen till biblioteket imorgon, och antagligen ta en kopp te på mitt favoritställe då också. Jag ser fram emot morgondagen, men för stunden ska jag antagligen se ett avsnitt Supernatural och försöka slappna av lite. Så får jag hoppas på en god natts sömn ikväll.

Saturday, May 14, 2016

Stress & Sömnproblem

   Jag har lite problem med att sova igen, så jag ska försöka blogga av mig lite stress och få ut lite tankar från huvudet.
   Jag ska kanske in till stan imorgon, tror det ska bli intressant att få lite ombyte och kanske få gå i lite butiker också. Jag ska antagligen inte handla speciellt mycket, men det ska ändå bli roligt att få kolla lite kläder och sånt.
   Jag har mitt första urvalsprov på måndag och jag känner mig både förberedd och oförberedd. Det känns som att jag kan det mesta, men jag tror inte riktigt att jag läst tillräckligt än. Jag är inte nervös, speciellt eftersom det bara är svenska och engelska som jag skriver på måndag, alltså ämnen som jag har talang för. Jag tycker också det ska bli roligt att få köra en längre sträcka på helt egen hand.
   Jag har också börjat planera min resa till Stockholm mer i detalj, och allt börjar falla på plats så småningom. Jag ser fram emot att få åka väldigt mycket, jag tycker det ska bli otroligt spännande och jag ser fram emot att få träffa de andra deltagarna i projektet och det ska bli så intressant att få resa. Dessutom så ska jag få träffa någon väldigt speciell i Stockholm, ni får mer detaljer senare.
   Jag ser till och med fram emot tågresan, jag har tänkt läsa en del av all den skönlitteratur som jag inte hunnit med under våren, vilket börjar bli en del med tanke på hur mycket faktalitteratur jag läst om och om igen med all läsning till urvalsprov och studentskrivningar. Det ska bli härligt att få slappna av med lite ny litteratur.
   Nu måste jag försöka sova snart, jag ska upp ganska tidigt på morgonen. Jag får hoppas på att det går bra med sömnen, jag har känt mig väldigt trött den senaste tiden.
   Kramar från Österbotten! <3
(Bilden i inlägget ägs inte av mig!)

Tuesday, May 10, 2016

Förberedelser

Idag har jag hunnit med en hel del pluggande, men jag hann i alla fall gå ut en del. Tog en liten promenad till den vackra platsen på bilden. Promenader är en av de få aktiviteter där jag känner att jag faktiskt kan samla tankarna och slappna av istället för att stressa och tänka på vad som känns som tusen saker samtidigt.
Jag har också börjat planera resan närmare i detalj, och nu när jag har delgett mina föräldrar åsikterna gällande en del av sakerna jag ska göra, känns det mycket lättare. Det är skönt att de vet om det, eftersom det är en sak som känns väldigt viktig för mig, och som jag verkligen ser fram emot. Det hade känts konstigt att åka iväg och inte säga någonting till dem.
Senast imorgon borde alla detaljer börja klarna, så jag kan fokusera mer på pluggandet igen. Det ska bli väldigt roligt att resa, men det känns också väldigt konstigt att det tagit så mycket tid från alla andra saker jag vanligtvis gör. Jag har tvingats kolla upp både båt och tåg, och ändå är allt inte klart ännu! Det är förvånansvärt invecklat att resa, men kan ärligt säga att den här resan kommer att bli en av höjdpunkterna för mitt 2016! Och ja, jag kommer förstås hålla er alla uppdaterade med alla spännande detaljer!
Kramar från Österbotten!

Sunday, May 8, 2016

Glad Morsdag!

Hemma hos oss firas inte morsdag så extremt mycket, men för min del kommer jag i alla fall att baka en cheesecake under förmiddagen, som senare kommer avnjutas på terrassen (om jag får som jag vill). Bestämde mig dock för att uppmärksamma morsdagen lite extra på bloggen också, så till alla er mödrar där ute som läser detta: glad morsdag! Och speciella morsdags hälsningar till min egen mamma förstås! Kortet här på sidan är till dig. Jag ska försöka göra mitt bästa för att utnyttja all min förträfflighet! Tack för att du finns, och hoppas din dag blir fantastisk!
Tänker också lite extra på min mormor idag, eftersom morsdag också spenderades hos henne. I år finns det inte längre någon mormor att fira mors dag med. Vi saknar dig, mommo <3

Thursday, May 5, 2016

Mitt Hav

Du är en drottning,
jag är bara en enkel slav
Du är min vandrare,
jag en gammal stav

Du är hela världen,
jag är ett korn av sand
Du är en öken,
jag är en liten strand

Du är en trädgård,
jag ett litet halm strå
Du är ett gigantiskt slott,
jag en enkel vrå

Jag är blott en droppe,
I ditt stora hav
Och tack vare detta,
min kärlek gick i kvav

Sunday, May 1, 2016

Glada Vappen!

Hade en riktigt härlig kväll tillsammans med Christoffer, Edith, Alma och Sara. Kvällen spenderades hemma hos Sara, där vi bland annat fick se deras kattungar och lite mer inte-fullt-så-oskyldiga saker. Jag hade en väldigt trevlig kväll/natt. Vi saknade er som inte kunde delta, men ni får väl dyka upp nästa gång istället. Roligt var det i alla fall att fira vappen tillsammans med människor som man tycker så mycket om. Jag fick testa att dricka rom första gången, och det var fruktansvärt äckligt, precis som förväntat x)
Jag är väldigt glad över vädret idag, det är väldigt vackert. Jag ska försöka ta en promenad under dagen, någonstans emellan allt pluggande. Jag har äntligen fått tag på boken jag behövde, så det lär bli en hel del studerande från och med nu. Mina urvalsprov inleds den sextonde. På tal om studier, så har jag fått de preliminära resultaten i hälsokunskap och biologi också. Det gick helt okei. Jag ser dock fram emot att få prestera ännu bättre i urvalsproven i maj!