Thursday, June 30, 2016

Nostalgia!

So, I got super-nostalgic, and uploaded a video from my old channel on Youtube... Besides, I promised you that the most liked videos with the most positive feedback would be re-uploaded to my new channel... So, here's the first one! <3

Nameless II

Our shadows still remain
Forged into their minds
Like an un-bleachable stain
Nothing will clean us out
Even the most harsh rain

Nothing lasts forever
But we are not forgotten
Not now, not ever
But when we decide to leave
You'll have no memory, whatsoever

Förberedelser

Nu är det bara fem dagar, med idag räknat, kvar tills jag reser till Biskops Arnö igen. Jag ser fram emot det väldigt mycket, och har i liten grad börjat göra förberedelser; jag har plockat fram den ena resväskan, och igår tvättade jag första omgången kläder som ska med på resan. Jag ser verkligen fram emot att få börja packa och faktiskt börja förbereda mig inför att resa. Jag är verkligen taggad till tusen!
Något som oroar mig lite, är min rubbade dygnsrytm... Igår sov jag till två på dagen, vilket är extremt, till och med för mig. Jag hoppas på att kunna rätta till det åtminstone lite under de närmaste dagarna, så min dygnsrytm inte är helt åt skogen under min resa. Jag vill inte t.ex. sova mig igenom tågresan till Göteborg eller genom flyget till Arlanda.
Mentalt sett, är jag mer än bara förberedd på resan. Jag har längtat efter både författarträffen och att träffa min pojkvän så länge att jag knappt orkar vänta längre. Jag tror jag inte har varit så här otålig med något innan... Men jag tar det som ett positivt tecken, det måste ju betyda att jag faktiskt ser fram emot det och är redo att åka. Lite skrämmande är det dock att flyga för första gången, men också det kommer säkert att gå hur bra som helst.
Nu börjar det snart bli dags för mig att lägga mig, jag ska orka med en hel del idag också... Bland annat, lär det bli en cykeltur till biblioteket, om vädret tillåter, och antagligen kommer jag att jobba färdigt med ett utkast att skicka till min mentor. Jag ser verkligen fram emot att få lite feedback på projektet, och jag hoppas förstås på att den kommer vara mestadels positiv.

Monday, June 27, 2016

1 Månad!

Kan knappt förstå att det verkligen har gått en hel månad sedan vi blev tillsammans. Jag älskar dig så otroligt mycket, och jag kan knappt vänta tills jag får se vad framtiden har att erbjuda för oss! Att få vara tillsammans med dig kommer att vara ett otroligt äventyr, och jag ser fram emot det så himla mycket!
Jag älskar dig, du gör mig till den mest lyckliga tjejen i hela universum! <3

Sunday, June 26, 2016

Att fejka mental ohälsa för uppmärksamhet


   Hittade en video på Youtube idag, under en av mina många små resor på nätet, om människor som påstår att de har mentala problem eller sjukdomar för att få uppmärksamhet online och i vardagslivet. Jag blir så förbannad av att höra vad de har skrivit i artikeln, men jag skrattar tyst för mig själv varje gång tjejen i videon säger någonting. Ja, videon är i längsta laget, men den är definitivt värd att se!
   Tilläggas bör att jag tycker att artikeln är fullständigt korkad, och att jag verkligen inte håller med om någonting som pratas om i artikeln, men jag håller med Youtubern, Claudia Boleyn, helt och hållet! Om du har några minuter över idag, kolla gärna den här videon. Om ni råkar gilla den, och vill se mer av Claudia, kan ni klicka här för att komma till hennes kanal!

Todays Summer Activity!


Today, we went to the beach ("we" meaning 4/5 of the family) since the weather was excellent and extremely hot. I even managed to go swimming, even though I'm pretty sensitive when it comes to cold water (for some reason, I get cold very quickly in the water unless it's extremely warm) and I realised I've really missed going swimming. It was intensely fun, playing around with my family in the water and playing a little bit of catch with my brother.
I will probably start going a lot more often, as it's great exercise and a lot of fun! I'm already looking forward to the next time I'm going, though I don't know when it'll be yet. Hopefully, the weather will continue to be this good, so that I can go swimming soon again!
I also realised there are a lot of paths that I haven't explored yet, and decided to go explore at least some those, some time the incoming week before I have to start preparing for my trip to Sweden!

Saturday, June 25, 2016

Around The Corner

(Enjoy this old picture of me and my wifey)
   I've just celebrated midsummer, and soon enough June will be over, July is just around the corner. July will be packed with events for me, a lot of travelling. In fact, I'll be spending half of July in Sweden.
1st of July is the date I'll know for sure if I get into the school I attempted to get inot.
   4th of July to 8th of July will be spent on Biskops Arnö with the other authors, and I really look forward to it. I will be flying to Arlanda from here, and spend a whole five days doing what I love: writing.
   8th to 12th will be spent with my boyfriend in Göteborg in Sweden, and it will be the first time ever I visit that particular city. I'm really exited, and I look forward to seeing Konrad again, of course.
   After visiting Göteborg, I will fly back home for a few days, before hitting the road again, this time with my family. I will be travelling to Stockholm with them, and spending some time there as well.
After that, it'll be time for me to move out of my parents house, and go on to a completely new home.
   I'm so exited for everything that's going to happen in the near future, and I'm so happy that I've got the opportunity to experience all of this... I can't wait to see how all of it turns out! And of course, I will keep you updated on all of it ;)
   Also, today does not feel like a Saturday... I feel like it should be a weekday, like monday or something. I don't know why though.

Midsommar



Nu är midsommarkvällen över. Det blev rätt sent igår kväll, vilket slutade med att jag sov till klockan tolv på dagen... Jag får nog ta det väldigt lugnt idag, för att ta igen mig lite. Roligt hade jag i alla fall, tack till alla närvarande. Ni gjorde det verkligen till en minnesvärd kväll!
Vi hade väldigt tur med vädret också. Så länge vi spenderade tid utomhus, var vädret bra, men när vi väl gått in, började det regna. Solnedgången på kvällen/natten var också väldigt vacker, tyvärr hade jag bara mobilkameran med mig, så bilderna av den blev inte direkt bra.
Idag är det mest skrivande som står på programmet, har en teckning jag vill göra klart och ett rum som behöver städas lite. Vädret verkar helt okei (det regnar i alla fall inte), och jag kommer nog vara ute en del också under dagen. Känner mig smått rastlös trots tröttheten, så det lär bli en hel del småminiatyr-promenader i trädgården under dagen, precis som vanligt. Jag ska också försöka läsa vidare i min bok, så det lär nog dyka upp en ny bokrecension på bloggen snart också.
Kramar från Österbotten!

Tuesday, June 21, 2016

Rastlös

Har känt mig otroligt rastlös de senaste dagarna, och har knappt kunnat sitta still. I lördags blev det en massa rännande hit och dit med världens trevligaste människor, och på söndagen firade vi lillgrabben, som inte är så liten längre (han fyllde nämligen 12 år en vecka sedan).
Mitt i all rastlöshet och firande har mitt hår hunnit bli blått, till min egen stora förtjusning. Kommer antagligen hålla det blått ett tag, då jag trivs väldigt bra med färgen.
Jag håller på och planerar resan till Biskops Arnö i början av juli, och jag åker om två veckor. Jag tycker det ska bli otroligt spännande att få träffa alla inblandade författare, mentorer och ledarna för projektet. Mina flygbiljetter har blivit bokade av den svenska delen av projektets ledare, och jag kommer att åka 4 juli, jag kommer hem 12e. Jag är väldigt taggad inför att få träffa de andra, och jag ser verkligen fram emot det. Självklart ser jag också fram emot de andra dagarna, då jag kommer att vara i Göteborg tillsammans med Konrad, men är verkligen hype:ad över projektet!
Om bara några dagar, faktiskt strax innan jag åker till Biskops Arnö, får jag dessutom veta om och vart jag har kommit in på universitet. Väldigt spännande att också det datumet närmar sig med stormsteg, tycker det ska bli väldigt roligt att få veta hur det gick med min ansökan. Tur att jag är så passionerad gällande alla tre sakerna jag sökte in till, så jag inte blir besviken oberoende av vart jag kommer in!

Friday, June 17, 2016

Ringar På Svart Vatten

   Ben går i åttan och hans familj har precis flyttat bort från stan och till en mindre by på landet, till en gammal prästgård. Snart nog märker Ben, den yngste i familjen, att allt inte är som det ska i det gamla huset. Ben får veta att husets förra ägares son försvann spårlöst, och börjar nysta i mysteriet kring prästsonens försvinnande...
   I stora drag, så tyckte jag om boken. Den var underhållande, men det fanns drag i handlingen jag inte tyckte speciellt mycket om. Jag tyckte speciellt mycket om karaktärerna, speciellt huvudpersonen och hans bror, men avslutningen och bokens klimax kändes väldigt stressat, då alla bokens mysterier löste sig på bara några sidor. Sorgligt nog, avslöjade bokens pärm dessutom hur boken i stora drag skulle sluta. Ur ett språkligt perspektiv var den välskriven, men handlingen kändes inte som att delarna av den faktiskt höll ihop, utan mer som lösryckta stycken från en novellsamling.
   Boken är, jämfört med vad jag brukar läsa, kort (ca. 220 sidor), vilket nog är tur. Om boken hade varit två gånger så lång, med samma slarviga handling, hade jag nog tröttnat mitt i och uttråkat tragglat mig igenom resten,
   Vet inte om jag kan påstå att jag skulle rekommendera boken för vem som helst, den kräver en viss typ av läsare. I övrigt en bok som jag kommer att komma ihåg väldigt länge!

Wednesday, June 15, 2016

Nameless I

Please, can you see my slowly dying light
You stay with me, because of fright
Watch me slowly burst into flame
I start to wonder, why you came

Take me to a place where my heart isn't beatin'
I'm stuck in a world that I don't believe in
Hold me close and make me free
Cut my eyes open, so I can see

All Things Considered

   First of all: I'm super stressed out. I feel like I don't have enough time to do anything, and way too much to do for such little time.
   Anyway, all things considered, today has been pretty great. I've gotten a lot done (not as much as I wanted to, but still a lot) and when I fall asleep tonight, I'll know that today actually accomplished something, and that I didn't just walk around in our house, doing nothing. I went to the pharmacy, the grocery store, and the library, did the dishes and cleaned my table for makeup/accessories. I also had some time left for listening to an audio book and relaxing during the evening. (As you can see in the picture, a large part of my day was spent outdoors).
   Tomorrow I will be heading into town with my mother and brother in the morning. Not because I need anything, but because they will be going anyway, and I don't want to be stuck at home all day. I'll probably visit some retail stoes, and maybe, if there's time, hit up a cute coffee shop or something, and have a cup of tea.
   Today has been increadibly stressful. Actually, the whole past week has been intense, with tons of things to do and attend, and there are more to come! Thankfully, I will also have the time to relax, between the planning of a trip to Sweden and planning to move out, among some other summer plans.
   I currently have a lot on my plate, among blogging, working on my craft as an author, my youtube channel, my friends and my boyfriend, moving and what feels like a ton of other things. I'm becoming more and more sure that this summer will be increadibly interesting, one of the greater summers in my life so far. And to be honest, I'm certain that I will get to experience a whole lot of neew things, and meet a lot of new people!
Hugs from Ostrobothnia!

Tuesday, June 14, 2016

City of Glass

(This is the review of the The Mortal Instruments, part 3. For part 2, click here)
~
   Clary's life has gone even further from normal, if such a thing is even possible. Now she finds herself caught in the middle of a war, Valentine has created an army, and is now threatening the city of Alicante, and she might finally be able to help her mother who is still in a coma. Together with her newfound friends, she has been tossed out into a completely new life, a life where survival is no longer a cerntainty.
   Cassandra Clare has once again surprised me (sometimes I believe that the whole series is just a long line of plot twists), This time the plot twists kind of toppled to the side of "too much", though not far enough to become bad, it's just something I'm not quite fond of, and it's not one of my favourite books in the series so far.
   The characters, however, remain relatable and amusing, beautifully described and natural. The storyline is still as interesting as in the beginning, and when I opened the third book, there was no way to predict the end of it. I've never been fond of books that are too predictable.
   I'd still recommend this book, and the entire series so far, to every single fiction or fantasy lover out there!

Wednesday, June 8, 2016

Graduation!

Some thoughts on me graduating... Sorry about the quality, I had to record on my phone because my camera didn't have any battery left -___-

Tuesday, June 7, 2016

City of Ashes

(This is the review of the second part of the Mortal Instruments - series, for my bookreview on part one, click here.)
~
   Clary wishes her life could go back to normal, to before her brother turned up out of the blue, before her mother was in a coma, when life was actually normal. But she can't go back, and her newfound friends make it worth the struggles of life as a Shadowhunter. Jace, Alec and Isabelle are loyal, fun (though oftentimes annoying, especially Jace) and she finds great company among them.
   Though soon enough, it becomes increadibly clear that something's brewing in the world of Downworlders. Creatures are being found, drained of blood, and this time, the vampires are not to blame.
   When it came to reading this book, I actully went about it in a way that's completely new to me: I read it as an audio book (yes, I have never read an entire audio book before). The experience was excellent, and I found that listening to the story gave just as vivid images throughout the story as reading it myself would have given.
   Cassandra Clare is quite the queen of twists, which becomes evident several times throughout the book. She manages to balance perfectly on the fine line between too many and too few twists, and the characters remain just as lovable and relatable as always throughout the twists. The character developement is evident already in the beginning of the second book, which gives way for a richer experience, and new characters are presented in a suiting pace. The plot, with a cheesy, romantic sub-plot, remains as excellent as in the first book.
   Highly recommended for any fantasy fan!

Testing My New Phone's Camera




   So here are some pictures, testing the quality of my new phone's camera. I'm pleased, I think these pictures turned out really beautiful. My favourite one, is the picture of the lilac flower, mostly because I think that flower is the most beautiful one.
   Compared to the quality of the old phone's images, this is an incredible improvement. A better camera was actually one of the things I really wanted to have in a new phone, and it was a pleasant surprise to see how much the quality improved. I'm probably going to use the camera on this phone a ridiculous amount. I look forward to bombarding you with tons of pictures.
   If you want to check out my new phone in detail, you can click here






Monday, June 6, 2016

LG K8

   So, today, I got a new phone (and I know you're all really exited to hear about it, because it feels like I haven't had a new phone in decades). A few hours ago, I got it to fully work a few hours ago, and now I've been going around taking pictures, sending snapchats, browsing instagram and exploring apps, just to see what it can do. The quality of my pictures have increased a lot (examples will be uploaded later tonigt, for those curious about this) and it works a lot faster than my old phone. I have fallen utterly, and completely in love with this piece of technology.
   As most of you know, me getting a new phone was long overdue (my old one was cracked, broken, worked increadibly slowly and was basically falling to pieces), and I'm actually relieved to finally have found something that I'm happy with and I'm comfortable using. Besides, buying a new phone was kind of a treat for me, because this is something that I've both needed and wanted for quite some time.
   I will put this phone to great use, since I will be moving away soon, and as you know, the speaker was broken on the old phone (meaning I was not able to hear the other person when calling someone). Now when I've moved, when I decide to call home, or my friends, I will actually be able to hear what they say instead of having to text them all the time. Such a relief!
   I really hope this phone is as good as it seems to be. I've never owned an LG phone, so let's hope my first experience is a good one!
~
(The last picture do not belong to me, but was found on Google Images)

Sunday, June 5, 2016

Student & Födelsedag: Samtidigt?

Igår fyllde jag 19 (på övre bilden ser ni min familjs födelsedagspresent till mig: mer utrustning för mina år på universitet!) och fick massor av gratulationer av mina vänner och bekanta. Så nu är jag officiellt ännu ett år äldre. Men i år hade jag inte vilken födelsedag som helst, utan någonting väldigt annorlunda och unikt. Jag fyllde nämligen år och tog studenten på samma dag! Det är inte många som kan säga samma sak.
Jag firade min student, och min födelsedag, hela dagen (från studentdimissionen klockan 12 till att jag åkte hem vid 21-tiden från min fest) och det var otroligt roligt. Jag fick träffa största delen av mina släktingar, och jag fick träffa en stor del av mina vänner. Jag känner mig väldigt glad och uppskattad, eftersom flera av dem som kom på min studentfest, hade en eller flera andra studentfester att åka till på samma dag. Jag är så glad att så många av de inbjudna dök upp, och är säker på att de som inte kom, hade en bra orsak. Jag hade väldigt roligt, det var så trevligt att få träffa er allihop!
Jag är officiellt student nu, vilket innebär att jag snart kommer att påbörja nästa steg i mitt liv: att flytta hemifrån och börja jobba/studera. Det här kommer att hända inom de närmaste månaderna, så fort jag får veta om jag/vart jag har fått studieplats. Jag ser fram emot att få leva ett eget liv, och som de flesta av er vet; det är Åbo som jag siktat in mig på. Jag är fortfarande inte säker på när jag flyttar eller exakt vart jag flyttar (jag har inte kunnat skaffa lägenhet, eftersom jag inte vet om jag har kommit in på universitet ännu, så det är svårt att planera flytten till Åbo). Men snart nog, den första juli, kommer jag att få veta vart jag har kommit in.
Jag kommer att sakna alla mina vänner i gymnasiet, när jag flyttat och börjat studera på en ny ort. Men oroa er inte, jag kommer att besöka er när jag har flyttat hemifrån, under längre helger och sådant. Jag kommer också att höra av mig så ofta jag kan <3
Det känns lite sorgligt att jag gått ut gymnasiet, ett kapitel av mitt liv har avslutats. Jag kommer att sakna KG, men jag vet också att jag kommer att trivas väldigt bra när jag väl påbörjat nästa kapitel av mitt liv: Åbo Akademi.

Thursday, June 2, 2016

City of Bones

Clary Fray sees things she's not supposed to; vampires, werewolves and demons walking the streets of New York. After a night at a local club, she gets tossed into an adventure she would never had been able to imagine, finding another world within her own; a world filled with magic.
The story is excellently told, the caracters whitty, unique and memorable (my personal favourite is Simon, so far (I intend to read the rest of the series) ). The chapters lenghts vary, and here and there a few jokes have been placed, which makes it easy to find the books both funny and otherwise entertaining.
I look forward to reading the rest of the series, and would highly recommend that you read it (unless you have already ^^ )

Wednesday, June 1, 2016

Att prata om religion

   Jag hade en intressant diskussion med en av mina vänner härom dagen, och vi diskuterade hur kristna och ateister argumenterar för sina åsikter. Vi diskuterade bland annat hur ateister har tendensen (även om alla inte gör det) att använda sig av enskilda bibelord för att uttrycka sig kritiskt om Bibeln. Ett citat som ofta används, är att man i Bibeln säger att homosexuella ska stenas till döds eller att en kvinna som blivit våldtagen kan säljas till våldtäktsmannen av sin far, och sedan tvingas gifta sig med våldtäktsmannen.
   Vi kom fram till att ateister inte borde använda sig av de här argumenten. Bibeln skrevs för så länge sedan, att hela världssynen var annorlunda. Till exempel, så var det inte bara kristna som uppmuntrade till att homosexuella skulle stenas, även kristna och andra grupper kunde bli stenade. Kvinnors rättigheter hade också en helt annorlunda betydelse.
   Samtidigt, har de som är ateister förstås rätt till en åsikt, men vi borde alla argumentera på ett sätt som inte använder gamla värderingar eller ologiska slutsatser. Ateister borde inte heller förolämpa kristna när de argumenterar, eftersom religionen är ett mycket känsligt ämne, som ligger väldigt nära hjärtat.
   När det gäller att argumentera om och diskutera religion, gäller det att försöka vara så öppen och accepterande som möjligt, och försöka att inte ta saker som är felformulerade som en förolämpning. Alla har rätt till sin egen åsikt, så försök respektera den när du ska diskutera med någon, och tänk inte bara på din egen. (Det gäller inte bara när du pratar om religion med någon, utan när du pratar om precis allt!)
   Därför är jag väldigt tacksam över mina vänner. Om ni inte vet det, så består min umgängeskrets av kristna, agnostiker och ateister, och jag är så glad över att jag kan diskutera religion med dem alla utan att någon blir förolämpad.
   Att vara öppensinnad och accepterande mot andra är en fantastisk egenskap, och jag önskar att jag kunde vara ännu bättre på det än jag redan försöker vara.