Sunday, July 31, 2016

Novell: Lämnad

I vanliga fall hade hon ryst till från den kalla vinden, men inte den här morgonen. Den kalla bänken gör inte heller någon skillnad. Den enda kylan hon känner, är den kalla handen som kramar om hennes hjärta när hon ser den allvarliga blicken han ger henne.
Hon försöker le, men läpparna darrar för mycket. Han ler tappert mot henne, men hans läppar darrar inte. Hans ögon uttrycker ingen sorg, men hennes ögon är tårfyllda. Hon vill kunna kasta sig om halsen på honom, men hela hans kroppsspråk nekar henne den ömhet hon så desperat behöver.
Med lugn och kylig röst förklarar han, men varje ord han säger känns som ett slag i magen på henne. Hela hennes inre är i uppror och hon tvingas hålla sig lugn. Hon räknar sina andetag för att lugna ner sitt huvud, hon pressar in naglarna i handflatan för att kunna behärska sina tårar.
"Snälla." viskar hon med bruten röst. Hon ser på honom, letar desperat efter ett sista tecken på ömhet. Men hon hittar ingenting.
Han skakar på huvudet.
"Jag är ledsen." säger han. Hon sträcker fram handen och placerar försiktigt sin hand på hans. Han rör inte en min, bara stirrar på henne.
"Jag tror fortfarande på oss." säger hon, men hans blåa ögon är kalla. Hon drar sakta tillbaka handen och lägger den i sitt knä, det känns som vågor av kyla går emot henne från honom. En del av henne vill skrika, kasta saker, sparka och slå. Men den andra halvan är bara förkrossad, hennes själ är krossad och ligger i skärvor kring hennes sönderslagna hjärta.
"Anna." säger han bestämt. "Jag vill inte vara med dig längre. Det är slut mellan oss."
Hennes tårar börjar rinna, som så många gånger innan i samma samtal. Hon skakar på huvudet och blundar för att han inte ska se det. Men hon vet att han vet att hon gråter, och han gör ingenting. Hon behöver bli tröstad och kramad, men här finns ingen hon kan be om tröst från.
"Jag tror på oss..." viskar hon. Men hon vågar inte se på honom. I henne gror fortfarande en stark vilja att fortsätta kämpa, att inte ge efter för det hon vet att är tillfälligt.
Men han kommer aldrig tro på att det kommer gå över, han kommer aldrig lita på henne. Hon försöker ändå, hennes röst spricker gång på gång, men hon tvingar sig själv att fortsätta. Hon måste fortsätta, för henne finns inget annat alternativ. För honom finns det annat. För henne finns det ingenting annat än honom.
"Stanna... Snälla, stanna." hon börjar gråta, tårarna strömmar nerför hennes kinder. Han rör fortfarande inte vid henne. Hon täcker för ögonen med händerna, pressar handflatorna mot ögonlocken som om det skulle stoppa tårarna.
Hon gråter länge, så länge att hennes andetag blir hackiga och hennes ögon börjar göra ont. Hon håller händerna för ögonen och böjer huvudet framåt så hennes hår faller över ansiktet.
Så tar hon sig samman, flyttar sina händer från ögonen och höjer huvudet. Hon håller ögonen stängda ett par sekunder för att tårarna ska sluta rinna.
"Jag älskar dig väldigt mycket." viskar hon.
Men när hon äntligen vågar öppna ögonen, har han lämnat henne.
"Hur kommer det sig," frågar hon och höjer blicken mot stadens tomma hustak, "att du sa 'för evigt'... Och medan mitt för evigt, varar i oändlighet, varade ditt två månader?"

Friday, July 29, 2016

Jag Mår Inte Bra

   Ni som läst rubriken anar säkert att det här inlägget kommer att bli ganska deppigt och jobbigt. Så om ni inte är intresserade av sådant, kan ni lika gärna sluta läsa nu genast, och klicka er in på något gladare på bloggen.
   Men som rubriken säger, så mår jag inte bra. Jag sover inte ordentligt, och har ingen egentlig matlust. Jag känner mig också konstant stressad och rastlös, och får ändå ingenting gjort. Till exempel så behöver jag städa, men av någon orsak känns det som att jag inte orkar göra det, trots att jag egentligen vill. Idag hade jag till exempel planerat in ett väldigt produktivt program, men jag kom ingen vart med det. Jag sover relativt länge, men känner mig inte utvilad när jag stiger upp. Jag äter, men känner mig inte hungrig.
   Helt ärligt, förstår jag inte riktigt vad det är för fel på mig, men jag gissar att det är stressen som orsakar det, åtminstone till en viss mån. Jag har en tendens att bli väldigt stressad ganska snabbt, och den stressen tar sig ofta uttryck som just sömnproblem och problem med aptiten. Eftersom jag ska börja på universitet till hösten, flytta hundratals kilometer och börja bo i en helt ny stad, är jag väldigt stressad inför det. Jag tycker att det kommer bli otroligt spännande och roligt att flytta och få börja på universitet, men det är förstås otroligt stressande att vara ansvarig för att så många saker ska gå rätt samtidigt, och jag tvivlar på att jag är den enda som känner av sån stress just nu.
   Jag ska snart flytta, och jag har fortfarande ingen aning om vilket datum flytten kommer att äga rum, så jag kan inte förbereda den. Jag har redan hittat en lägenhet som jag verkligen vill ha, så nära min drömlägenhet man kommer på en budget för någon som ska studera. Jag tror helt ärligt talat att det är på grund av flytten jag mår så dåligt. Stressen över att flytta, och att dessutom inte veta när det blir, tär otroligt på mig.
   Jag är i allmänhet ganska spontan av mig, men när det gäller stora saker, som till exempel att flytta, är det väldigt stressigt för mig att inte veta exakt hur det blir länge på förhand. Och med tanke på att jag måste flytta inom de närmaste veckorna, finns det inte längre något "länge på förhand" då jag kan vara förberedd.
   Men trots stressen och alla negativa tankar som surrar omkring i mitt huvud just nu, är jag faktiskt övertygad om att det kommer lösa sig. Jag är av någon okänd orsak helt säker på att jag kommer att ha en väldigt bra framtid i Åbo, att jag kommer trivas på universitet och att alla mina bekymmer och allt det jag är orolig som har med universitetslivet att göra, kommer lösa sig bara jag får veta datumet för flytten.
   Jag känner mig verkligen redo att flytta och börja på universitet. Jag är så taggad på att få inleda livet som vuxen människa på riktigt, ha egen lägenhet, studera och allt möjligt annat som jag kommer att få göra nu under hösten. Önska mig lycka till!
Kramar från Österbotten!

Tuesday, July 26, 2016

Puppies and Pokémon

   Today, I've had a really interesting day and surprisingly productive day.
   It begun with me getting to meet this adorable puppy, who belongs to my grandfather. He was out, so we got to look after her. Her name's Mira and she's adorable and increadibly energetic. She also makes really sad noices when you leave, and it's freaking heartbreaking.
   I also went Pokémon hunting with my brother and got my first two eggs: one that requires a 2 kilometre walk, and one that requires 5. We also visited a pokéstop, and a gym (which I can't use, since I'm only a level 4 trainer). We also found 8 new Pokémon, and I transferred 2 of them to the professor, so that I can get a bit more candy, so I can start evolving my Pokémon.
   And once more, playing Pokémon Go has been proven to be increadibly motivational when it comes to exercise. I have biked 10 km and walked 4.5 km so far today, which is amazing. I'm also planning to go for a walk later tonight after relaxing a bit, to get my 2 km egg to hatch!

Monday, July 25, 2016

Pokémon Go


   So today, I started doing something that I honestly never thought I was going to start doing. I started playing Pokémon Go. This resulted in me catching  different pokémons, and pretty surprisingly: two of my childhood favourite pokémon (Squirtle and Bulbasaur).
   Even more surprising was the distance that I walked. I heard that you get a lot of exercise playing the game, but I had no idea that it would be this much. As you can see by the stats, I walked a bit more than 9 kilometres today, and almost every single step that I took today was while playing... So basically, I walked 9 kilometres while playing the game. I'm really impressed, and this actually makes me like the game a lot more. It motivates me to go out for more walks than I usually take, move around outside and actually get some exercise, which is great. Usually, I'm really not motivated to exercise...
   Tomorrow, I'll be sure to bring my dog when I go hunting for Pokémon. I didn't bring her today, because I didn't know I was going to be gone for so long, I figured I would just take a five minute walk... Now that I know how much exercise I get, then I need to bring her along as well, because she would also benefit from the exercise.
   As for now, I've recently reached level 3. I've also been informed by my brother that theres supposed to be a pokéstop close to here, and I'm thinking about exploring it tomorrow or the day after that.
   Hugs from Ostrobothnia!

Vlog from Sweden 18-24th July

New, short 1 ½ minute vlog about my latest trip to Sweden. Feel free to check it out! <3

Stockholm 2016




















Sunday, July 24, 2016

Äntligen hemma!

Nu har vi äntligen kommit hem från Sverige. Resan har varit väldigt intressant, men jag har också varit väldigt trött. Jag har nämligen spenderat ungefär halva juli i Sverige, så jag börjar faktiskt bli lite trött på att vara utomlands (trodde aldrig att jag skulle bli trött på att resa, men tydligen så är det möjligt). Kommer förstås vara ganska trött ett tag, men jag har massor av saker att göra, så jag har inte riktigt tid med att vara alldeles för trött.
Bland annat, så har jag massor av saker att göra inför flytten till Åbo. Jag har massor av saker att packa ner (jag skaffade en söt plastlåda att packa kläder och sådant i från IKEA under resan), förbereda, och så måste jag få tag på en bilkärra tills vi ska köra ner till Åbo, för det finns inte en chans att vi får plats med alla mina saker i bilen. Speciellt sängen skulle kunna vara aningen problematisk... Aningen.
Jag ska också börja göra adressändringar och sånt, och jag är verkligen taggad på att få flytta snart. Det ska bli otroligt spännande att få åka till Åbo, börja plugga och få träffa mängder av nya människor. Jag tror att det är början av resten av mitt liv, och jag ser det som mitt största äventyr hittills.

Monday, July 18, 2016

Nu bär det av!

Idag sticker jag iväg till Sverige för tredje gången den här sommaren. Den här gången blir det båt från Vasa till Umeå, och sedan åker jag bil ner till Stockholmstrakten. Det ska bli riktigt spännande att få uppleva Sverige så också, nu när jag upplevt att resa omkring i norden både med flygplan, båt och bil. De enda fordonen som är kvar, är väl luftballong, cykel och motorcykel, men de lär nog få vänta ett tag.
Det blir som sagt Stockholmstrakten som besöks den här gången, och jag tycker det ska bli riktigt roligt. På mitt senaste, mycket korta besök till Stockholm, hann jag inte precis med mycket sightseeing, så det ska bli intressant att få se lite mer av vad den vackra, svenska huvudstaden har att erbjuda.
Den här gången kommer jag också att vara borta en vecka, så ni får förlåta mig om det blir lite tomt på bloggen de närmaste dagarna. Jag ska försöka hålla er uppdaterade så bra jag kan.
Kramar från Österbotten!

Thursday, July 14, 2016

Sweden 4-12th July

It took me two days, but the video's finally up on Youtube. Here are a few carefully chosen pictures and videos from my trip to Sweden! Thank you all for giving me such a wonderful experience! I hope to se all of you again, soon! <3

Wednesday, July 13, 2016

X-Men Apocalypse

I watched this movie with my bf back in Gothenburg, but I haven't gotten around to reviewing it yet, so here it is...
Marvel never disappoints me, Neither did this movie disappoint my expectations. A positive surprise was that Quicksilver got so much screentime in this new movie, since he's one of my personal favourites (besides Nightcrawler of course). The plot was excellent, and even explained some of the plot holes in previous movies, while still tying the movie nicely together as a whole. The cast was as always, amazing and the acting was perfect.
When it comes to a personal preference, X-Men falls within the categories of movies that I like, but I would still recommend everyone to watch the movies, including Apocalypse, since I believe these movies are going to be a future classic. The row of X-Men movies has been legendary, and X-Men Apocalypse fits right into the pattern.
Highly recommended!

Tuesday, July 12, 2016

Snart hemma

   Sitter nu på flygplatsen (Arlanda) och har mer än en timme på mig innan planet går, så tänkte blogga lite snabbt innan jag går till incheckningen. Jag ser verkligen fram emot att få komma hem, trots att resan har varit fantastisk och jag har fått träffa så många underbara, nya människor och fått göra så många nya saker, bland annat flugit, kört gokart och åkt spårvagn för första gången. Jag har aldrig i hela mitt liv haft så roligt, eller varit så trött. Det är svårt att hålla ögonen öppna, trots att jag borde vara på alerten inför flyget.
   Jag har fortfarande lite tid att resa innan jag är hemma, vid 8 (finsk tid) ikväll. Men jag tror att flyget kommer att bli behagligare än det förra, och jag har i stora drag hälften av boken kvar att läsa och en novell som jag skriver på, så underhållning under resan lär inte direkt vara ett problem. Dessutom är ju flyget bara 1½ timme långt, så det kan ju inte direkt vara illa.
På tal om att resa, så är jag ju fruktansvärt dålig på att ta bilder... Det finns människor som kan åka bort över en helg och komma hem med några hundra bilder i kameran och på mobilen. Det här har aldrig hänt mig innan, men den här gången har det det. Jag har faktiskt med mig lite över 500 bilder från det här fantastiska äventyret, och jag ser fram emot att få sitta hemma och bläddra igenom dem alla. Synd bara att vädret var dåligt nästan hela tiden i Göteborg, det spöregnade väl ungefär hälften av tiden jag var där, så det var svårt att ta bilder... Men jag fick ändå promenera runt en del och se en rätt stor del av stan, eftersom spårvagnarna tydligen inte går mitt i natten och vi inte kunde göra annat än promenera hem.
Tack så mycket till alla som har hjälpt till att göra den här resan till en så fantastisk upplevelse. Jag vet att jag aldrig kommer glömma den, och jag ser verkligen fram emot att få börja resa mer så småningom. Veckan har verkligen varit helt otrolig och jag kan inte förstå att jag har fått vara med om något sånt här. Tack så mycket! Ser fram emot att få träffa gänget från Biskops Arnö i Helsingfors om ett par månader, och jag ser fram emot att få träffa alla dem jag lärde känna i Göteborg någon gång snart igen.
Tack för en fantastisk början på juli!

Sunday, July 10, 2016

Göteborg

   Sitter på en soffa i Göteborg och ska blogga lite kort. Pojkvännen är för tillfället M.I.A., han har gått ner i källaren för att hämta något. Har haft en väldigt mysig dag tillsammans med honom, snart ska vi gå ut och utforska stan lite närmare. Fick också träffa hans vänner, riktigt trevliga hela bunten.
   Äventyret på Biskops Arnö är sedan några dagar tillbaka slut, och har kommit fram till att jag verkligen saknar den vackra naturen, men framför allt människorna jag träffade där. Som tur är, kommer vi ju att ses igen i november. Jag ser redan fram emot det, och håller kontakten med ett antal av dem via nätet. På grund av den saknaden, är dagens bilder från Biskops Arnö och inte Göteborg... Fast det lär dyka upp bilder härifrån så småningom också. Göteborg är, av vad jag sett hittills, väldigt vackert.
   För er som undrar hur det går med att vara allo pisco vegetarian, det går bara fint. Jag har inte ätit kött på en vecka, och saknar det inte alls. Jag har börjat utveckla en riktig förkärlek för vegetarisk mat och jag mår verkligen bra över att ha genomgått en sån förändring. Under resan fick jag också veta att 6% av svenskar är vegetarianer, vilket jag tycker är väldigt imponerande... Bra för miljön också.
   Pojkvännen har dykt upp igen, så det är väl dags för någon slags aktivitet nudå. Säkert något precis lika spännande som vanligt. Åker hem om två dagar.
Kramar från Göteborg!

Thursday, July 7, 2016

Almost got killed by a cat...

Today, I got scratched by a cat... I was just supposed to sit down in the grass, and then the bastard jumped me from a bush... My trust in cats has been completely distroyed. I bled quite a bit, but the wounds have been cleaned so it's not a problem any more, I hope.. Hopefully, they won't get infected.
Today, we're getting a surprise from the leaders and mentors of the project, and I'm ridiculously intrigued... I'm like a child, everytime someone mentions a surprise, I get extremely exited and really really curious. If it's even half as fun as last night's bonfire, I'll be more than pleased.
I'm also leaving tomorrow, and that has left me feeling kind of melancolic. I do want to contiue my travels, and I really look forward to travelling to a brand new city this Friday, but I'm also havig so much fun here with all the new people and I've found some great new acquaintances... Mixed feelings about tomorrow, to say the least.

Nameless III

We fade to black
Like shadows we fall
Through crack after crack
We don't feel at all

Our humanity died
The day we were born
Like minds who have lied
Our souls were torn

Dusk has risen
Darkness creeps near
My mind is my prison
I can only feel fear

Tuesday, July 5, 2016

Kvällspromenader & Lite bilder

   Kom precis tillbaka från en trevlig liten skriv-session i biblioteket på skolan... Fast det blev inte så mycket skriva av. Jag, precis som alltid, började genast prata med en av främlingarna som är här av samma orsak som jag, Ordskalv, och det slutade med att vi pratade i ungefär 40 minuter om allt mellan himmel och jord. Jag har träffat de finska deltagarna också, men de håller sig än så länge för sig själva... Fast mina landsmän är ju kända för sånt! Inte för att det är en negativ sak.
   Fick också idag det glada beskedet att man får låna cyklar från receptionen, det kommer antagligen att inträffa för eller senare för min del. Jag har knappt spenderat någon tid alls i mitt rum, bara använt det för att "mellanlanda" när jag skulle hämta något, sova eller blogga/skriva med folk hemma.
   Naturen här är verkligen underbar, och känns inte som att jag har speciellt mycket tid för att sitta inne och uggla när det finns så mycket nytt och spännande att se, så nära mig. Jag kommer antagligen också att gå ut när jag har bloggat klart, och ta ännu mer bilder. (Jag, som alltid är så dålig på att komma ihåg att ta bilder, har redan plåtat ungefär 200 på mindre än ett dygn...)
   Hade också det stora nöjet att stöta ihop med den finska nationalfågeln på en av mina många promenader. Har också sett ett antal sniglar, som jag ivrigt fotograferat. Såg en hjort av något slag också, men den hann komma undan min kamera.
   Dom jag pratat med hittills verkar väldigt trevliga, och ikväll så kommer vi att få lyssna till en föreläsning av en författare. Det ska bli väldigt intressant att få se vad han har att säga om författarskap och litteratur.
Kramar från en liten ö!

Monday, July 4, 2016

11 things every woman should know

As always, my time spent relaxing, is spent on the more unknown corners on the internet, little viewed youtube videos, not-so-known posts on Instagram, etc. And I know it's starting to get a bit late, but tonight I stumbled over this masterpiece. 11 things every woman should know. If you're a woman: please watch this. It made me smile, it can make you smile too. And, if you're a guy: make sure to watch as well. Positivity is so important, and it takes a lot more positivity to force out the negativity in the world!
Hugs!

Framme!

   Nu är jag framme vid Biskops Arnö, har spenderat några timmar här, och har deltagit i både samling och kvällste tillsammans med de andra författarna. Jag stortrivs i mitt rum, där jag delar kök och badrum med två andra svenska författare, som båda verkar väldigt trevliga (dömt av den begränsade kontakt jag haft med dem hittills). Naturen här är underbar, så förbered er på en massa bilder på träd, blommor och utsikt de närmaste dagarna. Gillar också att faktiskt kunna dra mig åt sidan, blogga, stretcha och färglägga (som är det jag gjort hittills i mitt rum), för trots att alla här är jättetrevliga, behöver jag få lite egentid också. Kommer antagligen att ha en hel del mer kontakt med åtminstone de svenska författarna, och ser fram emot att få lära känna hela gänget bättre.
   Flygresan gick bra, men landningen var väldigt obehaglig. Gillade inte de skarpa svängarna och kurvorna, och jag var inte heller förtjust i hur det skumpade när vi landade... Men jag hittade rätt flyg, fastnade inte i säkerhetskontrollen och jag kom säkert till Sverige, så jag är mer än nöjd! Skumpandet och kurvorna kommer jag ju att vara beredd på nästa gång, så det kanske inte kommer vara lika illa då.
   Är också tacksam för wifi här, eftersom det hittills verkar fungera väldigt bra, och låter mig kommunicera med alla nödvändiga personer och uppdatera bloggen, vilket gör att jag känner mig ännu mer hemma här. Mitt abonnemang fungerar nämligen inte utomlands, så utan wifi får jag inte tag på någon alls.
   Funderar på att flytta över lite bilder till datorn, och sedan ta en liten promenad ute i det fina vädret. Vår projektledare nämnde också något om ett öppet bibliotek, så där kanske man kan hitta lite kvällsläsning. Boken jag har med mig, Bli som folk, är ämnad för flygplansläsning, och tänker verkligen inte slösa bort det enda tidsfördrivet jag har ombord på att läsa på kvällen. Dessutom så råkar jag veta att de har ett väldigt fint bibliotek här, ett besök där är mycket möjligt innan kvällens slut.
Kramar från Sverige!
(Bilder: 1. Flyger bort från den finska kusten 2. En den av den sjö som omger Biskops Arnö, med diverse omgivande växtlighet)

Jag åker idag!

Idag åker jag. Jag är så taggad för att flyga, och tycker att det ska bli otroligt spännande. Jag har aldrig någonsin flugit förut, och jag är väldigt nervös för alla säkerhetsprocesser och sånt, eftersom jag reser ensam så har jag ingen familjemedlem eller vän som kan leda mig igenom processerna när det gäller att gå ombord. Men jag antar att det kommer att ordna sig, det kommer nog gå hur bra som helst. Det finns säker folk man kan fråga på flygplatsen när det gäller sånt.
När jag kommer till Arlanda, kommer jag att åka direkt för att träffa resten av författarna. Jag tycker det ska bli väldigt intressant att få träffa dem, och jag ser fram emot att få se vad den inkommande veckan har att erbjuda. Min text till projektet är i runda slängar halvfärdig, och förhoppningsvis kommer jag få ännu mer inspiration under den här veckan. Jag har också sett till att köpa batterier till kameran, så jag kan ta riktigt många bilder, men jag måste hitta batterierna, eftersom de försvunnit efter att jag köpte dem, och de aldrig kom så långt som till mitt rum...
Jag ser fram emot den här resan så väldigt mycket! Jag är verkligen supertaggad på att åka, och jag kommer förstås hålla er uppdaterade på allt som händer medan jag är borta, allt från flygresorna till vilka platser jag besöker!

Sunday, July 3, 2016

David So


This channel is one of my personal favourites in the whole Youtube community, DavidSoComedy. The guy behind it all, David So, has an amazing sense of humor, an even more amazing personality and brings me a ton of laughter constantly. It's not every other video, or one in three videos... It is every. single. one.
He does, however, curse a lot. Personally, I don't mind. I think he should talk in whatever way he sees fitting. It's just a disclaimer for those sensitive to curse words: this channel probably isn't for you. Go check out something more PC.
If you want to check out more of David's content, you can click here.

Friday, July 1, 2016

Min studieplats!

Bildresultat för åbo akademi logoJag fick äntligen veta om jag har kommit in på universitet, och svaret är... Ja! Jag kommer att börja studera biologi vid Åbo Akademi till hösten! Jag känner mig så exalterad och stolt, och jag ser verkligen fram emot att få flytta och få börja på nästa kapitel av mitt liv: universitetslivet! Jag tycker det ska bli enormt spännande att få träffa nya människor, skaffa en egen lägenhet och uppleva nya saker i en stad jag aldrig bott i innan! Jag kan knappt vänta tills jag får börja studera. Känns så härligt att se alla mina drömmar gå i uppfyllelse samtidigt!
Så ja, den här lilla tjejen kommer flytta ut snart! Håller på att kastas rakt ut i vuxenlivet, och jag har aldrig varit så taggad på något i hela resten av mitt liv!